Juni och juli

  1. Cafe Regatta. 2. Båtutfärd till Nagu. 3. Midsommarsolen. 4. Nordkapp. 5. Förlovningen! Vi gjorde provisoriska ringar till varandra av blommor vi hittade. 6. En liten fiskeby på Magerøya. 7. Den svenska sidan av Kukkolaforsen. Rekommenderar starkt campingen där! 8. En kvällspromenad i centrum. 9. Sygga planteringar vid Musikhuset.

Som vanligt har sommaren gått i rasande takt. Vi flyttade in i slutet av maj och plötsligt en dag insåg jag att det redan är augusti och att jag knappt hunnit njuta av sommar-Helsingfors? Nåväl. Det är ju sommar ännu en månad till.

Juni och juli spenderades istället på resande fot. Jag hann bland annat med att inreda lägenheten efter flytten, ett veckoslut på scoutläger, dagskryssning till Tallinn, många dagar av midsommarfirande, en roadtrip till Lappland och Nordkapp, vandring på Vajosuon vaellus och bara ta det lugnt på landet. Två rätt mycket bra månader alltså. I något skede tänkte jag blogga om roadtrippen till Nordkapp. Att semestra i Lappland på sommaren är nämligen mycket underskattat.

Vad förväntar jag mig då av augusti? I augusti skall jag påbörja min kandidatavhandling samt gå en kurs på öppna universitetet. Den här månaden har jag alltså verkligen tid att vara hemma i stan och njuta av sen-sommaren. Förhoppningsvis är vädergudarna snälla och låter vädret vara varmt och soligt ännu lite till. Jag kan inte påstå att jag skulle längta efter höstens regn och rusk…

Du kanske också gillar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *