3 recept att pröva

Jag har en studiedag hemma idag. Tidigare har jag alltid studerat på biblioteket men sen flytten så har det känts skönare att bara sitta hemma vid köksbordet. Vi har superfint ljus här i lägenheten, och eftersom bra belysning nästan är det viktigaste för att jag skall trivas vid min studieplats så har jag valt att sitta här hemma. Den andra fördelen är förstås att jag kan sprida ut mina grejer över hela köksbordet istället för att trängas vid ett litet bord i biblioteket. Den tredje fördelen är förstås att jag kan äta mellanmål när jag vill, haha. Nå, mer om min studieplats en annan gång kanske.

Idag tänkte jag nämligen visa de 3 senaste pinnar(???) jag sparat på min food-board på min pinterest. Jag använder den till att spara ner sådana recept som ser spännande ut och som jag vill pröva inom nära framtid. Klicka på bilderna för deras bildkällor.

Först ut är… New York Blueberry Cheesecake, ett recpet av Leilas.se. På fredag ska jag på kräftskiva med scouterna och jag är ansvarig för efterrätten. Jag tänkte mig denna men i en gluten- och laktosfri version så att den passar alla gäster. Borde ju inte vara svårare än att byta ut kexen till glutenfria kex? Skall bli spännande att pröva, den ser rätt så maffig ut.

Sen har vi dessa blomkålswings från finska Vegelicious. Jag gick med i finska Sipsikaljavegaanit-gruppen på facebook för någon vecka sedan och plötsligt har jag hittat helt ny inspiration att försöka äta mer vegetariskt. Dessa ”wings” ser ju helt fantastiska ut!

Och så till sist ett recept med det milslånga namnet Två sorters ceviche på limebasilika + stekt halloumi med epazote av Niotillfem-Sandra. Ceviche har varit på min to-try lista hur länge som helst. Jag älskar lime och jag älskar både skaldjur och fisk och jag älskar alla sorters tortilla. Så med den motiveringen så borde ju detta vara hur gott som helst!?

Du kanske också gillar

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *